40 000 Ft felett díjmentes kiszállítás az MPL futárral

MATÉRIÁK

MARHABŐR

Táskáim egy európai bőrgyár kiváló minőségű marhabőreiből készülnek, és a cégnek is igen fontos a környezetvédelem, így az anyag előállítása folyamán törekednek a legkevésbé terhelni a Földet.

A bőr felülete nem mindig hibátlan, kisebb barkázati, esztétikai, árnyalatbeli különbség a természetes anyag velejárója, és idővel patinásodhat.
A bőrt fokozottan tartsd távol a sérülést okozható hegyes tárgyaktól!

Miért kell a bőrt ápolni?

A bőrök valódi értéket és minőséget képviselnek. Az anyag tartóssága és ellenállóképessége nem egy alap dolog. Ahhoz, hogy megőrizzék kezdetleges kondíciójukat, folyamatos gondoskodást és ápolást igényelnek. Gondoljunk csak a saját bőrünre, mennyi gondot fordítunk rá: tisztítjuk, hidratáljuk, óvjuk a kiszáradástól, a hideg széltől, az erős napfénytől. Az állatbőrre is hasonlóan kell tekintetünk, hiszen a feldolgozás után is mondhatni tovább él, élő anyagként viselkedik, azaz lélegzik, kiszáradhat és a nedvességet is magába tudja szívni. 

Ez a természetes anyag meghálálja a gondoskodást, a hosszú élettartamának titka a megfelelő ápolás és a helyes tárolás. 

A kiszáradt bőr puhításában az abszolút favorit, a hidratáló és mélyen tápláló méhviasz, amely egyenesen kánaán az anyag számára, újjávarázsolja azt. Érdemes tehát otthon tartani ebből a csodaszerből egy tégellyel.
Bármelyik nagyobb cipő üzletben kapható.


FA

Táskáim védjegye a tömör fából készült, egyedi tervezésű és kivitelezésű fogók és díszítés.
Ezekért a táskákért egyetlen fát sem vágnak ki.
Édesapám műhelyéből a munkája által megmaradt, fatelepekről mentett, kisebb- nagyobb rönköket használjuk fel.

Ez egy picit be is korlátozza olykor a tervezést, hiszen nem préselt és ragasztott lapokból vágjuk a megfelelő méretű kiegészítőket, hanem a fadarab adottságaihoz tervezzük amire epp szükség van.

A fában benne az élet, a természet apró rajzola. Gyönyörű, megismetelhetetlen erezet, árnyalat, a szú útja.. minden nyomot hagy, és ettől olyan igazán utánozhatatlan.
Jelenleg többnyire diófával dolgozunk, olykor szilva, tik, fekete dió (bár ezt kevésbé szeretem mert nagyon híg, könnyen törik egy szegecselésnél), de már szárad a japán akác is.

Az Espresso családhoz tartó fa részeket lakkal véglegesítjük egyelőre.
A lakk, a használat során természetes módon kophat.

A Luna kollekcióhoz tartozó táskákon a fát már egy teljesen természetes olajjal kezeljük, ami belülről keményíti ki a fát, és ellenállóvá teszi a környezeti hatásokkal szemben.
Ez az olaj selymes, matt felületet kölcsönöz a fának, és szépen mélyíti az erezet színét.

Érdemes évente vékonyan picit átkenni olajjal. Ezen is dolgozom már, hamarosan elérhető lesz apró tégelyben az általam használt olaj.

Mivel tömör fával dolgozunk, ezért nincs két egyforma vágat, szelet. A rendelt táskán a fa színe, erezete, kisebb- nagyobb mértékben eltérhet. 


TEXTILBŐR

A kínálat egy része textilbőrből készül.
Nagyon fontos itt is a kiváló alapanyag, ezért sincs akkora választék, ami a színeket illeti.
Magas, 80.000 feletti kopásállóságú textilbőrt használok, vastag, ellenálló anyag.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kitart 30 évig, de megfelelő használat, tárolás és ápolás mellett hosszú évekig a társad maradhat.

Ne ázzon sokáig, nem szabad fűtőtest mellett elhelyezni. Alkohol tartalmú készítményekkel (kézfertőtlenítő, egyéb kozmetikai készítmények, parfüm, sőt a víz is) ne érintkezzen.
Amikor nincs használatban, érdemes saját dobozában, vagy kipakolva, felakasztva tárolni.
A textilbőr/ műbőr legnagyobb ellensége a kiszáradás, ezért ajánlott havonta átkenni műbőr ápoló készítménnyel. (Nagyobb cipő üzletekben kapható.)


Táskáim mindegyike egyedi és különleges darab, sok munkával és odafigyeléssel készültek, remélem nagyon szereted Te is őket és vigyázol rájuk. :)