40 000 Ft felett díjmentes kiszállítás az MPL futárral

Lovretics Eszter - ESLO

RÓLAM

A legnagyobb dicséret, ami egyben életem egyik legbüszkébb pillanata is, amikor húgom és a barátnője összeveszett azon a kölcsönkért(!), többrétegű, fodros, fekete szoknyán, amit magamnak varrtam még tinikoromban. Természetesen azóta se láttam. Pár évvel később pedig, úgy keringtek körülöttem az elképzelt táskák képei, mint egy rosszul tapadt bélyeg után a behallucinált citromok (nyugi, a hasonlat nem személyes tapasztalat). Futni meg amúgy se szeretek, se fizikailag, se a kihívások elől, így hát nekiláttam és testet...táskát öltött az eslo.

Imádom a fát. Valószínűleg aputól ragadt rám, hisz ő fával dolgozik.. Szerettem volna a textilek lágyabb esését, rugalmasságát megtartani de a fát mindenképp belekombinálni. Most apuval együtt egy kooperációt alkotunk: a fejemből kipattan egy ötlet, ő meg enyhe ívvel visszapasszolja, mondván az úgy nem kivitelezhető! Aztán lazán kivitelezi úgy, ahogy én megálmodtam. A termékeim velem együtt változnak, kis szériás darabokat készítek, nincs is két egyforma táska. Juta, len, pamut, textilbőr, újabban marhabőr és természetesen a fa: tik, fekete dió, bükk, tölgy, szil, japánakác...

Csupa különleges, egyedi tervezésű, apukám (/kollégám) által kézzel megmunkált fa kiegészítő. Egyszerű, letisztult, karakán, mégis játékos darabok, pontosan olyanok, amilyen én vagyok. Igazi bohém sikk.

Balaton
Nagyon szerencsés vagyok, hiszen itt nőttem fel a Balaton mellett. Amint megérkezett a strandidő, tesókkal, unkatesókkal már fújtuk is a matracot, úszógumit, és mamát, aput, anyut sokkban hagyva, futottunk volna árkon-bokron át, hogy végre csobbanhassunk. De a fenyegető hang hamarabb utolért minket, mint ők, így duzzogva, kézenfogva vettük fel lassú lépteik ritmusát, de amint leértünk az kárpótolt minden önmegtartóztatásért.

A mai nyarakon pedig az eslo. mellett, a nagypapám által épített triciklivel árulom a pattogatott kukoricát Zamárdiban a parton, hiszen az igazi strandélményhez hozzátartoznak a mozgóárusok: vattacukor, főtt kukorica, kürtöskalács, popcorn... hogy legyen a mai gyerekeknek is legalább akkora örömük, mint nekünk volt régen.

ESLO MÁRKÁMRÓL

Reggel először a jobb lábamra húzom fel a zoknit, a tésztaételekhez is kenyeret eszem, tartok a macskáktól, imádom a gyümölcsöket, kivéve a fügét. Elképzelem, hogy vannak ufók, 10 évesen megalapítottam a Kis Banya Tanácsot, de csak a képzelt koboldjaim csatlakoztak. Rögeszmém a varrás, kreativitás, és szeretek sütni is.

Viccet félretéve..

Igazából nem vicc, tényleg így van, de a SEO szent oltárán kéne itt áldoznom, miszerint.. magyar,designer női táskák, hazai tervezőtől. Puha szövet, marhabőr, megbolondítva a fa keménységével/erejével,ezáltal megteremtve az egyensúlyt.

Tökéletesen egyedi, különleges fa fogók, amiket apukám (egyben kollégám) készít el nekem a műhelyében. Táska, amire vigyázhatsz, és egy kis bohém sikket varázsol a mindennapjaidba. Fuss akár fogorvoshoz, a gyerekért, egy vizsgára, vagy amikor négy kezet növesztesz hirtelen, mert muszáj. Amikor esőben felcsap a pocsolya, vagy egy gyönyörű szombat délután, kis-nagy találkozásoknál, amikor bosszankodsz, és amikor kicsattansz a boldogságtól...Egy kis kapaszkodó, amire vigyázol, és ami végigkísér életed 98547399654368654... napján.

Női táskák mellett ékszerek, és egyéb apró kiegészítők is készülnek a saját fa, illetve szövet maradékaink felhasználásával, a hulladékcsökkentés szellemében.

Csomagolás
Mindig nagy örömmel olvasom, mennyire dícséritek a csomagolást is a táskáitok mellett. Legegyszerűbb, sima, natur doboz, felesleges szövegek, matricák nélkül, amit bátran használhatsz utána bármilyen apróbb kincsek, iratok (...) tárolására. Gyújtósnak is kiváló. Selyempapír, és egy kis apró kedvesség.

Fenntarthatóság
Az állandó darabok mellett, kis szériás kollekciókat is tervezek. Műhelyemben a nagykereskedésekből összevadászott, ritka, különleges, kisebb-nagyobb szövetekből készítem ezeket a táskákat a környezettudatosság jegyében. A fa alkatrészeket apu, a mindennapi munkái során is használt faanyagból válogatja, ő fúrja, faragja. Az elkészült fogók és csíkok után leeső maradékokból készülnek az apró, márkahű kiegészítőink, ékszereink, az upcycling szellemében.